Gran èxit del cap de setmana del patrimoni cultural de Castalla

Hola!

La Regidoria de Patrimoni Cultural, encapçalada per Maite Gimeno Piña, i el personal del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, vos donem les gràcies per la fantàstica acollida que han tingut les distintes activitats relacionades amb el patrimoni cultural, que van tenir lloc el passat cap de setmana.

En primer lloc, el passat divendres es va presentar, a la Casa de Cultura de Castalla, el llibre De la Iglesia de la Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportacions para su conocimiento. Aquest acte, que va contar amb la presència de nombrós públic, i d’Antonio Bernabeu Bernabeu, alcalde-president del MI Ajuntament de Castalla i de Maite Gimeno Piña, regidora de Patrimoni Cultural, va servir per a donar a conèixer la primera monografia científica sobre l’antiga església de Santa Maria, ara Ermita de la Sang. En el mateix, i de la mà de Màrius Bevià i Garcia i Juan Antonio Mira Rico, editors científics del llibre, es van parlar de les distintes aportacions realitzades que han permès, per exemple, datar el seu origen, traçar la seua evolució, realitzar un primer estudi dels difunts, documentar la restauració realitzada en els anys 60 i explicar la primera restauració científica realitzada al temple a principis del segle XXI (làms. 1 i 2).

Làmines 1 i 2. Presentació del llibre de la Ermita de la Sang a la Casa de Cultura de Castalla // Láminas 1 y 2. Presentación del libro de la Ermita de la Sang en la Casa de Cultura de Castalla. Autor: F. J. Cerdà i Bordera.

Des de ací, també, volem agrair la participació desinteressada dels autors dels treballs i de les persones que han facilitat informació i han permès accedir al temple. Moltes gràcies, perquè sense la vostra ajuda aquest treball hauria sigut impossible!

Al llarg d’esta setmana vos informarem de com podeu descarregar el llibre de manera gratuïta i en alta qualitat, per a que puga ser difós sense restriccions.

D’altra banda, el dissabte i diumenge es van realitzar unes jornades de portes obertes al Castell de Castalla, per a difondre la museïtzació realitzada al cos de guàrdia del Palau i visitar la resta de la fortificació. Una tasca en la qual es va contar amb el suport fonamental del personal de Tourist Info Castalla.

Amb una excel·lent assistència de públic, els visitants van poder conèixer, de primera mà, els treballs realitzats per a apropar, més encara, la història i els valors patrimonials de la fortificació a la societat, mitjançant una projecció audiovisual, una pantalla tàctil amb material extra i panells explicatius. Per a totes les persones que no heu pujat, vos animem que la visiteu. No vos ho podeu perdre! (làms. 3-5).

Làmines 3-5. Jornada de portes obertes al Castell de Castalla. Musealització i visita // Láminas 3-5. Jornada de puertas abiertas en el Castell de Castalla. Musealización y visita.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

Gran éxito del fin de semana del patrimonio cultural de Castalla

 

¡Hola!

La Concejalía de Patrimonio Cultural, encabezada por Maite Gimeno Piña, y el personal del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, os damos las gracias por la fantástica acogida que han tenido las distintas actividades relacionadas con el patrimonio cultural, que tuvieron lugar el pasado fin de semana.

En primer lugar, el pasado viernes se presentó, en la Casa de Cultura de Castalla, el libro De la Iglesia de la Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportaciones para su conocimiento. Este acto, que contó con la presencia de numeroso público, y de Antonio Bernabeu Bernabeu, Alcalde-Presidente del M.I. Ayuntamiento de Castalla y de Maite Gimeno Piña, Concejala de Patrimonio Cultural, sirvió para dar a conocer la primera monografía científica sobre la antigua Iglesia de Santa María, ahora Ermita de la Sang. En el mismo, y de la mano de Màrius Bevià i Garcia y Juan Antonio Mira Rico, editores científicos del libro, se habló de las distintas aportaciones realizadas que han permitido, por ejemplo, datar su origen, trazar su evolución, realizar un primer estudio de los difuntos, documentar la restauración realizada en los años 60 del siglo XX y explicar la primera restauración científica realizada en el templo a principios del siglo XXI (ver láms. 1 y 2).

Desde aquí, también, queremos agradecer la participación desinteresada de los autores de los trabajos y de las persones que han facilitado información y han permitido acceder al templo. ¡Muchas gracias, porque sin vuestra ayuda este trabajo habría sido imposible! (ver láms. 3-5).

Al llarg d’esta setmana vos informarem de com podeu descarregar el llibre de manera gratuïta i en alta qualitat, per a que puga ser difós sense restriccions.

Por otro lado, el sábado y el domingo se realizaron unas jornadas de puertas abiertas en el Castell de Castalla para difundir la musealización realizada en el cuerpo de guardia del Palau y visitar el resto de la fortificación. Una tarea en la cual contamos con el apoyo fundamental del personal de la Tourist Info Castalla.

Con una excelente asistencia de público, los visitantes pudieron conocer, de primera mano, los trabajos realizados para acercar, más aún, la historia y los valores patrimoniales de la fortificación en la sociedad, mediante una proyección audiovisual, una pantalla táctil con material extra y paneles explicativos. Para todas las personas que no ha subido, os animamos a que la visite. ¡No os lo podéis perder!

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s