Subvenció de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

Bon dia!

El passat 5 de setembre es va publicar, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la Resolució de 30 d’agost de 2017, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. L’Ajuntament de Castalla apareix en ella com un dels cinc municipis de la província d’Alacant als quals s’ha concedit una subvenció econòmica per a la conservació i protecció del seu patrimoni cultural.

La Regidoria de Patrimoni Cultural, encapçalada per Maite Gimeno Piña, i el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, rebran el 75 % del cost per a adequar l’antiga porta d’accés, localitzada l’any passat en les excavacions arqueològiques de la plaça de l’Ermita de la Sang, subvencionades per l’Agència Valenciana de Turisme (més informació ací) i la senyalització de la vila medieval. Ambdues es troben al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. De manera concreta, els treballs consistiran en:

  • Recuperació dels carreus de la porta destruïts en els anys 70 (làms. 1 i 2), així com de part de les dovelles que conformaven l’arc d’accés.
Làmina 1. Vista actual de l’arc // Lámina 1. Vista actual del arco.
Làmina 2. Reforma de la plaça de l’Ermita de la Sang. Anys 60 i 70 del segle XX. A la dreta s’aprecia la destrucció de l’arc. Fotografia: autor desconegut // Lámina 2. Reforma de la plaza de la Ermita de la Sang. Años 60 y 70 del siglo XX. A la derecha se puede ver la destrucción del arco. Autor de la fotografía: desconocida.
  • Col·locació de panells indicatius, sobre els elements que poden visitar-se i la direcció a seguir.
  • Recuperació, sobre el paviment actual de la plaça de l’Ermita de la Sang, dels traçats de la porta, la muralla i la rampa d’accés, que ara mateix no són visibles (làm. 3).
Làmina 3. Muralla, en primer terme, i rampa empedrada // Lámina 3. Muralla, en primer término, y rampa empedrada.

Està previst començar els treballs en les pròximes setmanes, sota la direcció científica de Juan Antonio Mira Rico i José Ramón Ortega Pérez, codirectors del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (més informació ací) i l’arquitecte Jaume Manuel Giner Martínez; així que en breu vos informarem sobre el ritme dels mateixos.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

Subvención de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

¡Buenos días!

El pasado 5 de septiembre se publicó, en el Diario Oficial de la Generalitat Valenciana, la Resolución de 30 de agosto de 2017, de la Dirección General de Cultura y Patrimonio de la Generalitat Valenciana. El Ayuntamiento de Castalla aparece en ella como uno de los cinco municipios de la provincia de Alicante a los cuales se ha concedido una subvención económica para la conservación y protección de su patrimonio cultural.

La Concejalía de Patrimonio Cultural, encabezada por Maite Gimeno Piña, y el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, recibirán el 75% del coste para adecuar la antigua puerta de acceso, localizada el año pasado en las excavaciones arqueológicas de la plaza de la Ermita de la Sang, subvencionadas por la Agencia Valenciana de Turismo (más información aquí) y la señalización de la villa medieval. Ambas se encuentran en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. De manera concreta, los trabajos consistirán en:

  • Recuperación de los sillares de la puerta destruidos en los años 70 (ver láms. 1 y 2), así como de parte de las dovelas que conformaban el arco de acceso.
  • Señalización patrimonial, con paneles explicativos, de la plaza de la Ermita de la Sang y del aljibe.
  • Colocación de paneles indicativos, sobre los elementos que pueden visitarse y la dirección a seguir.
  • Recuperación, sobre el pavimento actual de la plaza de la Ermita de la Sang, de los trazados de la puerta, la muralla y la rampa de acceso, que ahora mismo no son visibles (ver lám. 3).

Está previsto comenzar los trabajos en los próximas semanas, bajo la dirección científica de Juan Antonio Mira Rico y José Ramón Ortega Pérez, codirectores del Proyecto de recuperación social del Conjunto Patrimonial del Castell de Castalla (más información aquí); así que en breve os informaremos sobre el ritmo de los mismos.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s