De la Iglesia de Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportaciones para su conocimiento

Hola!

La tornada de les vacances comença amb una gran notícia. Després d’un llarg temps de treball i de sortejar una sèrie de vicissituds que donen per escriure un altre llibre, el divendres 29 de setembre tindrà lloc la presentació del llibre De la Iglesia de Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportaciones para su conocimiento. La mateixa es realitzarà a la Casa de Cultura de Castalla, a partir de les 20:15 hores.

El volum, editat per la Regidoria de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Castalla, dirigida per Maite Gimeno Piña, i el seu Servei Municipal de Patrimoni Cultural, amb la col·laboració de la Confraria de la Santíssima Sang del Nostre Senyor Déu Jesucrist; recull els resultats de la recerca desenvolupada, en l’actual ermita, per: les Dres. Carmen Alfaro Giner i Maria Paz de Miguel Ibáñez, especialistes en teixits i en restes òssies humanes procedents de contextos arqueològics, respectivament; Manuel Pérez Mateu, restaurador de les pintures murals i del paviment del cambril del temple; i el Dr. Alejandro Cañestro Donoso, especialista en l’arquitectura barroca a la província d’Alacant. Aquest grup d’investigadors i especialistes es troba encapçalat pels codirectors del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla: el Dr. Juan Antonio Mira Rico, l’arquitecte Màrius Bevià i Garcia i l’arqueòleg José Ramón Ortega Pérez.

A través de les seves pàgines el lector podrà conèixer, entre altres qüestions, l’origen del temple, sota l’advocació de Santa Maria, la seua ampliació al llarg de l’edat Mitjana, la seua transformació en ermita, després de la construcció de l’actual església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció, i els processos de restauració historicista i científica duts a terme durant la segona meitat del segle XX i principis del segle XXI, respectivament.

Vos hi esperem!

 PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

De la Iglesia de Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportaciones para su conocimiento

¡Hola!

La vuelta de las vacaciones empieza con una gran noticia. Después de un largo tiempo de trabajo y de sortear una serie de vicisitudes que dan para escribir otro libro, el viernes 29 de septiembre tendrá lugar la presentación del libro De la Iglesia de Santa Maria a la Ermita de la Sang. Nuevas aportaciones para su conocimiento. La misma se realizará en la Casa de Cultura de Castalla, a partir de las 20:15 horas.

El volumen, editado por la Concejalía de Patrimonio Cultural del Ayuntamiento de Castalla, dirigida por Maite Gimeno Piña, y su Servei Municipal de Patrimoni Cultural, con la colaboración de la Confraria de la Santíssima Sang del Nostre Senyor Déu Jesucrist; recoge los resultados de la investigación desarrollada, en la actual ermita, por: las Dras. Carmen Alfaro Giner y María Paz de Miguel Ibáñez, especialistas en tejidos y en restos óseos humanos procedentes de contextos arqueológicos, respectivamente; D. Manuel Pérez Mateu, restaurador de las pinturas murales y del pavimento del camarín del templo; y el Dr. Alejandro Cañestro Donoso, especialista en la arquitectura barroca en la provincia de Alicante. Este grupo de investigadores y especialistas se encuentra encabezado por los codirectores del Proyecto de recuperación social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla: el Dr. Juan Antonio Mira Rico, el arquitecto Màrius Bevià i Garcia y el arqueólogo D. José Ramón Ortega Pérez.

A través de sus páginas el lector podrá conocer, entre otras cuestiones, el origen del templo, bajo la advocación de Santa María, su ampliación a lo largo de la Edad Media, su transformación en ermita, tras la construcción de la actual Iglesia parroquial de Nuestra Señora de la Asunción, y los procesos de restauración historicista y científica llevados a cabo durante la segunda mitad del siglo XX y principios del siglo XXI, respectivamente.

¡Os esperamos!

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s