Nou aspecte del rellotge solar de l’ajuntament

Bon dia!

Fa unes setmanes es va procedir a recuperar el color del rellotge solar que es troba a l’edifici de l’ajuntament. Aquest, creat en 1826, havia perdut el color, pel pas del temps, de les lletres, els números i les línies que el conformen (làm. 1). Per això, era prou habitual, a pesar de la seua grandària, que passés desapercebut.

Làmina 1. Rellotge solar al segle XX. Autor: desconegut // Lámina 1. Reloj solar en el siglo XX. Autor: desconocido.
Làmina 1. Rellotge solar al segle XX. Autor: desconegut // Lámina 1. Reloj solar en el siglo XX. Autor: desconocido.

Per a solucionar aquesta situació, el passat 11 d’octubre el restaurador Manuel Pérez Mateu, membre de l’equip que treballa en la recuperació del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (més informació ací) i amb una gran experiència en la recuperació del patrimoni cultural; va procedir repintar amb un pigment natural anomenat mangra –varietat de l’ocre roig– el rellotge solar. S’ha optat per a aquest color perquè, després d’una observació detallada, encara quedàvem restes del mateix al rellotge solar. A més, al contrari que les pintures plàstiques, no té cap “efecte secundari” sobre la pedra del rellotge (làms. 2-5).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Làmines 2-5. Repintat del rellotge solar i resultat final // Láminas 2-5. Repintado del reloj solar y resultado final.
Làmines 2-5. Repintat del rellotge solar i resultat final // Láminas 2-5. Repintado del reloj solar y resultado final.

Aquesta intervenció, en la qual s’ha contat amb la col·laboració de la Regidoria de Manteniment Urbà, és una pas més per recuperar i fer visible el nostre patrimoni cultural.

 

Nuevo aspecto del reloj solar del Ayuntamiento

¡Buenos días!

Hace unas semanas se procedió a recuperar el color del reloj solar que se encuentra en el edificio del ayuntamiento. Éste, creado en 1826, había perdido, por el paso del tiempo, el color de las letras, los números y líneas que lo conforman (ver lám. 1). Por ello, era bastante habitual, a pesar de su tamaño, que pasara desapercibido.

Para solucionar esta situación, el pasado 11 de octubre el restaurador Manuel Pérez Mateo, miembro del equipo que trabaja en la recuperación del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (más información aquí) y con una gran experiencia en la recuperación del patrimonio cultural; procedió repintar con un pigmento natural llamado almagra –variedad del ocre rojo– el reloj solar. Se ha optado por este color para que, tras una observación detallada, aunque quedábamos restos del mismo en el reloj solar. Además, al contrario que las pinturas plásticas, no tiene ningún “efecto secundario” sobre la piedra del reloj (ver láms. 2-5).

Esta intervención, en la que se ha contado con la colaboración de la Concejalía de Mantenimiento urbano, es un paso más para recuperar y hacer visible nuestro patrimonio cultural.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s