Ja han començat les actuacions patrimonials a la plaça de l’Ermita de la Sang i al Castell de Castalla

Bon dia!

Com es publicar en el post previ a les vacances, l’Agència Valenciana de Turisme va concedir dos subvencions per al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (més informació ací).

La primera d’elles és per a iniciar la museïtzació de la fortificació, en concret el cos de guàrdia del Palau (làm. 1), pedra angular del futur Museu d’Història i les Cultures de la Foia de Castalla. En aquest espai s’instal·larà un equipament audiovisual i gràfic que servirà de presentació del conjunt patrimonial i el castell, i d’explicació del cos de guàrdia. Ara mateix, sota la supervisió dels directors del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (més informació ací), es treballa en la redacció dels continguts, en el disseny dels elements gràfics i en la realització de l’audiovisual (làm. 2).

Làmina 1. Cos de guàrdia del Palau // Lámina 1. Cuerpo de guardia del Palau.
Làmina 1. Cos de guàrdia del Palau // Lámina 1. Cuerpo de guardia del Palau.
Làmina 2. Visita tècnica al Palau // Visita técnica al Palau.
Làmina 2. Visita tècnica al Palau // Visita técnica al Palau.

Quan es trobe finalitzat, aquesta intervenció suposarà una millora qualitativa del Castell de Castalla, perquè són poques les fortificacions provincials museïtzades, ja siga de manera parcial i/o total.

D’altra banda, a la plaça de l’Ermita de la Sang, després de picar i retirar el paviment actual el passat dimecres van començar els 3 sondejos arqueològics. Encara que els treballs es troben en fase inicial, ja s’han localitzat interessants elements com les lloses de pedra situades en un dels extrems de l’antiga plaça de la vila, el paviment de terra compactada amb calç i el sistema d’evacuació de les aigües pluvials (láms. 3-5). En el cas de les lloses, aquestes s’integraran en la reforma de la plaça per a que es puguen contemplar i entendre el seu paper dins de la dinàmica històrica de l’espai.

Làmina 3. Retirada d'enderrocs després de picar el paviment contemporani de la plaça de l'Ermita // Lámina 2. Retirada de escombros tras picar el pavimento contemporáneo de la plaza de la Ermita.
Làmina 3. Retirada d’enderrocs després de picar el paviment contemporani de la plaça de l’Ermita // Lámina 2. Retirada de escombros tras picar el pavimento contemporáneo de la plaza de la Ermita.
Làmina 4. Realització de sondejos arqueològics // Lámina 4. Realización de sondeos arqueológicos.
Làmina 4. Realització de sondejos arqueològics // Lámina 4. Realización de sondeos arqueológicos.
Làmina 5. Vista de les lloses de pedra // Lámina 5. Vista de las losas de piedra.
Làmina 5. Vista de les lloses de pedra // Lámina 5. Vista de las losas de piedra.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

Ya han empezado las actuaciones patrimoniales en la plaza de la Ermita de la Sang y el Castell de Castalla

¡Buenos días!

Como se publicó en el post previo a las vacaciones, la Agencia Valenciana de Turismo concedió dos subvenciones para el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla (más información aquí).

La primera de ellas es para iniciar la musealización de la fortificación, en concreto el cuerpo de guardia del Palacio (ver lám. 1), piedra angular del futuro Museo de Historia y las Culturas de la Foia de Castalla. En este espacio se instalará un equipamiento audiovisual y gráfico que servirá de presentación del conjunto patrimonial y el castillo, y de explicación del cuerpo de guardia. Ahora mismo, bajo la supervisión de los directores del Proyecto de recuperación social del Conjunto Patrimonial del Conjunto Patrimonial del Castillo de Castalla (más información aquí), se trabaja en la redacción de los contenidos, en el diseño de los elementos gráficos y en la realización de la audiovisual (ver lám. 2).

Cuando se encuentre finalizado, esta intervención supondrá una mejora cualitativa del Castell de Castalla, porque son pocas las fortificaciones provinciales musealizadas, ya sea de manera parcial y /o total.

Por otra parte, en la plaza de la Ermita de la Sang, después de picar y retirar el pavimento actual el pasado miércoles comenzaron los 3 sondeos arqueológicos. Aunque los trabajos se encuentran en fase inicial, ya se han localizado interesantes elementos como las losas de piedra situadas en uno de los extremos de la antigua plaza de la villa, el pavimento de tierra compactada con cal y el sistema de evacuación de las aguas pluviales (ver láms. 3-5). En el caso de las losas, estas se integrarán en la reforma de la plaza para que se puedan contemplar y entender su papel dentro de la dinámica histórica de la plaza.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s