L’Agència Valencia de Turisme de la Generalitat Valenciana ha concedit dos subvencions per al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

Bon dia!

L’últim post abans de les vacances d’estiu ve carregat de dos bones notícies. Com diu el títol, l’Agència Valenciana de Turisme ha concedit dos subvencions per al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. La primera d’elles és per a iniciar la museïtzació de la fortificació, en concret el cos de guàrdia del Palau (làm. 1), pedra angular del futur museu d’història de Castalla. En aquest espai s’instal·larà un equipament audiovisual i gràfic que servirà de presentació del conjunt patrimonial i el castell, i d’explicació del cos de guàrdia.

Làmina 1. Cos de guàrdia del Palau // Lámina 1. Cuerpo de guardia del Palau.
Làmina 1. Cos de guàrdia del Palau // Lámina 1. Cuerpo de guardia del Palau.

D’altra banda, l’altra subvenció servirà per a la reforma contemplada a la plaça de l’Ermita de la Sang (làm. 2). Aquest espai va ser, en l’edat mitjana, la plaça de la vila. Per això, s’aprofitarà la reforma per a realitzar 3 sondejos arqueològics a determinats punts en els quals pensem que poden aparèixer troballes medievals. La plaça ha sigut prou transformada, però els resultats de la prospecció geofísica realitzada l’any 2011 (més informació ací), inviten a l’optimisme.

Làmina 2. Plaça de l'Ermita de la Sang // Lámina 2. Plaza de la Ermita de la Sang.
Làmina 2. Plaça de l’Ermita de la Sang // Lámina 2. Plaza de la Ermita de la Sang.

Tots els treballs començaran després de les Festes de Moros i Cristians. Seguiu atents per a estar informats!

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

La Agencia Valenciana de Turismo de la Generalitat Valenciana ha concedido dos subvenciones para el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

¡Buenos días!

El último post antes de las vacaciones de verano viene cargado de dos buenas noticias. Como dice el título, la Agencia Valenciana de Turismo ha concedido dos subvenciones para el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. La primera de ellas es para iniciar la musealización de la fortificación, en concreto el cuerpo de guardia del Palau (ver lám. 1), piedra angular del futuro museo de historia de Castalla. En este espacio se instalará un equipamiento audiovisual y gráfico que servirá de presentación del conjunto patrimonial y el castillo, y de explicación del cuerpo de guardia.

Por otra parte, la otra subvención servirá para la reforma contemplada en la plaza de la Ermita de la Sang (ver lám. 2). Este espacio fue, durante la Edad Media, la plaza de la villa. Por ello, se aprovechará la reforma para realizar 3 sondeos arqueológicos en determinados puntos en los cuales pensamos que pueden aparecer hallazgos medievales. La plaza ha sido bastante transformada, pero los resultados de la prospección geofísica realizada en 2011 (más información aquí), invitan al optimismo.

Todos los trabajos comenzarán después de las Fiestas de Moros y Cristianos. ¡Seguid atentos para estar informados!

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s