Finalitzen els treballs de millora al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla i es fomenta a la seua difusió al congrés Cracow Landscape Conference

Bon dia!

Com es va publicar fa uns mesos (més informació ací), els participants en el taller d’ocupació d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardinera, impulsat per l’Ajuntament de Castalla i el SERVEF; han realitzat diverses actuacions al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Les intervencions, ja finalitzades, han sigut les següents:

  • Millora de la seguretat i repintat dels bancs del mirador localitzat junt a l’aljub (làm. 1).
Làmina 1 // Lámina 1.
Làmina 1 // Lámina 1.
  • Millora de l’accessibilitat a la plataforma que recorre l’aljub.
  • Instal·lació de nous bancs, papereres i una font d’aigua potable, al camí entre l’ermita i el castell (làms. 2-6).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Làmines 2-6 // Láminas 2-6.
Làmines 2-6 // Láminas 2-6.
  • Substitució de les velles papereres plaça de l’Ermita de la Sang per altres noves.

Totes aquestes intervencions han servit per a millorar la infraestructura del conjunt patrimonial i fer la seua visita més agradable. En aquest sentit, es compta amb un bany, zones i elements per al descans, i punts d’aigua potable i per a depositar els residus. Una infraestructura que, en definitiva, és un pas més per a aconseguir que el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla siga declarat parc cultural.

D’altra banda, el pròxim divendres 1 de juliol, aquest futurible parc cultural estarà present al congrés internacional Cracow Landscape Conference 2016. Landscape as impulsion for culture: research, perception & protection (làm. 7). En aquest encontre científic, organitzat per l’Institut d’Arqueologia de la Universitat Jagellònica i l’Institut d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat Tecnològica de Cracòvia; és parlarà de la realitat patrimonial dels castells de Castalla i Sax i com aquests són, en realitat, més que fortificacions: són conjunts patrimonials amb un variat patrimoni cultural i natural que necessita ser gestionat.

Làmina 7 // Lámina 7.
Làmina 7 // Lámina 7.

Serà, sens dubte, una excel·lent oportunitat per a donar a conèixer, entre la comunitat científica, el nostre ric patrimoni cultural, com es gestiona i les possibilitats què en presenta.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

Finalizan los trabajos de mejora en el Conjunto Patrimonial del Castillo de Castalla y se fomenta su difusión en el congreso Cracow Landscape Conference

¡Buenos días!

Como se publicó hace unos meses (más información aquí), los participantes en el taller de empleo de actividades auxiliares en viveros, jardines y centros de jardinería, impulsado por el Ayuntamiento de Castalla y el SERVEF; han realizado diversas actuaciones en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Las intervencions, ya finalizadas, han sido las siguientes:

  • Mejora de la seguridad y repintado de los bancos del mirador localizado junto al aljibe (ver lám. 1).
  • Mejora de la accesibilidad a la plataforma que recorre el aljibe.
  • Instalación de nuevos bancos, papeleras y una fuente de agua potable, en el camino entre la ermita y el castillo (ver láms. 2-6).
  • Sustitución de las viejas papeleras plaza de la Ermita de la Sang por otras nuevas.

Todas estas intervenciones han servido para mejorar la infraestructura del conjunto patrimonial y hacer su visita más agradable. En este sentido, se cuenta con un baño, zonas y elementos para el descanso, y puntos de agua potable y para depositar los residuos. Una infraestructura que, en definitiva, es un paso más para conseguir que el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla sea declarado parque cultural.

Por otra parte, el próximo viernes 1 de julio, este futurible parque cultural estará presente en el congreso internacional Cracow Landscape Conference 2016. Landscape as impulsion for culture: research, perception & protection (ver lám. 7).  En este encuentro científico, organizado por el Instituto de Arqueología de la Universidad Jagelónica i el Instituto de Arquitectura del Paisaje de la Universidad Tecnológica de Cracovia; se hablará de la realidad patrimonial de los castillos de Castalla y Sax y cómo son, en realidad, más que fortificaciones: son conjuntos patrimoniales con un variado patrimonio cultural y natural que necesita ser gestionado.

Será, sin duda, una excelente oportunidad para dar a conocer, entre la comunidad científica, nuestro rico patrimonio cultural, cómo se gestiona y las posibilidades que presenta.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s