La difusió, pilar fonamental de la gestió del patrimoni cultural

defence_heritage_2016_cfp-1

Bon dia!

Comencem la setmana amb bones notícies per al patrimoni cultural de Castalla. En aquesta ocasió centrades, de nou, en la seua difusió.

La gestió contemporània del patrimoni cultural es basa en la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del mateix. Totes aquestes potes són importants, però la difusió s’ha configurat en una de les més destacades per una raó essencial: l’obligació de donar a conèixer a la societat –especialistes i no especialistes– com s’administren els béns culturals.

El present bloc és un exemple de la difusió del nostre patrimoni per als no especialistes i demà és donarà a conèixer en un fòrum d’especialistes. En concret, al DEFENCE HERITAGE 2016; organitzat pel Wessex Institute i la Universitat d’Alacant.

En aquest congrés es tractaran diversos temes com, entre altres: ciutats fortificades; estudis de cas; anàlisi econòmic; castells i fortificacions; patrimoni fortificat; cultura, turisme i educació; entre altres. La participació es realitzarà amb una comunicació en la qual s’explicarà com gestionen els municipis de la província d’Alacant els castells de la seua propietat; entre els quals es troba el Castell de Castalla.

Serà, sens dubte, una excel·lent oportunitat per a donar a conèixer, entre la comunitat científica, el nostre ric patrimoni cultural i com es gestiona.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

La difusión, pilar fundamental de la gestión del patrimonio cultural

 

¡Buenos días!

Empezamos la semana con buenas noticias para el patrimonio cultural de Castalla. En esta ocasión centradas, de nuevo, en su difusión.

La gestión contemporánea del patrimonio cultural se basa en la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del mismo. Todas estas piernas son importantes, pero la difusión se ha configurado como una de las más destacadas por una razón esencial: la obligación de dar a conocer a la sociedad –especialistas y no especialistas– como se administran los bienes culturales.

El presente blog es un ejemplo de la difusión de nuestro patrimonio para los no especialistas y mañana se dará a conocer en un fórum de especialistas. En concreto, en el DEFENCE HERITAGE 2016; organizado por el Wessex Institute y la Universitat d’Alacant.

En este congreso se tratarán diversos temas como, entre otros: ciudades fortificadas; estudios de caso; análisis económico; castillos y fortificaciones; patrimonio fortificado, cultura, turismo y educación; entre otros. La participación se realizará con una comunicación en la cual se explicará cómo gestionan los municipios de la provincia de Alicante los castillos de su propiedad; entre los cuales se encuentra el Castell de Castalla.

Será, sin lugar a dudas, una excelente oportunidad para dar a conocer, entre la comunidad científica, nuestro rico patrimonio cultural y cómo se gestiona.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s