Noves actuacions al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

Bon dia!

Com es va comentar en el post anterior  (punxar ací), des de fa vàries setmanes 15 veïnes i veïns de Castalla desenvolupen tasques de manteniment i neteja de la vegetació, brossa i enderrocs, localitzats a la vessant oest del conjunt patrimonial.

Aquesta faena ja ha proporcionat resultats plasmats en la gran quantitat d’enderrocs i brossa retirada de la vessant oest; i en la replantació de més vegetació autòctona i la millora de les condicions d’accessibilitat a l’interior del castell (làms. 1-6).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 1. Bancals desbrossats // Lámina 1. Bancales desbrozados.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 2. Enderrocs retirats // Lámina 2. Escombros retirados.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmines 4-6. Baranes instal·lades // Láminas 4-6. Barandillas instaladas.

Els treballs també han arribat al solar de la vila medieval . En aquest sentit, en la zona aljub s’ha repoblat amb més vegetació –com la plantada després de la intervenció de l’any 2015 (làms. 7-10).

07 08 09

Làmines 7-10. Nova vegetació replantada // Láminas 7-10. Nueva vegetación replantada.
Làmines 7-10. Nova vegetació replantada // Láminas 7-10. Nueva vegetación replantada.

A més, es col·locaran més postes amb cable de seguretat al mirador i una barana en els escalons d’accés a la plataforma que recorre l’aljub. Però, aquestes no són les úniques actuacions que es desenvoluparan. També s’instalaran més bancs i papereres per que els visitants puguen descansar i depositar els residus en el seu lloc; així com una font prop de l’aljub per que la gent puga beure (làm. 11). A més, es substituiran les actuals papereres  que hi ha a la plaça de l’Ermita de la Sang.

Làmina 11. Preparació de la canalització d'aigua // Lámina 11. Preparación de la canalización de agua.
Làmina 11. Preparació de la canalització d’aigua // Lámina 11. Preparación de la canalización de agua.

Es tracta, en definitiva d’una sèrie d’actuacions, senzilles però fonamentals, per a millorar la infraestructura del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla i fer la seua visita, més agradable.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

Nuevas actuaciones en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

¡Buenos días!

Como se comentó en el post anterior (pinchar aquí), desde hace varias semanas 15 vecinas y vecinos de Castalla desarrollan tareas de mantenimiento y limpieza de la vegetación, basura y escombros, localizados en la vertiente oeste del conjunto patrimonial.

Esta tarea ya ha proporcionado resultados plasmados en la gran cantidad de escombros y basura retirada de la ladera oeste; y en la replantación de vegetación autóctona y la mejora de las condiciones de accesibilidad en el interior del castillo (ver láms. 1-6).

Los trabajos también han llegado en el solar de la villa medieval. En este sentido, la zona aljibe se ha repoblado con más vegetación autóctona –como la  plantada tras la intervención del año 2015 (ver láms. 7-10)–. Además, se colocarán más postes con cable de seguridad en el mirador y una barandilla en los escalones de acceso a la plataforma que recorre el aljibe. Pero estas no son las únicas actuaciones que se llevarán a cabo. También se instalarán más bancos y papeleras para que los visitantes puedan descansar y depositar los residuos en su lugar; así como una fuente cerca del aljibe para que la gente pueda beber (ver lám. 11). Además, se sustituirán las actuales papeleras que hay en la plaza de la Ermita de la Sang.

Se trata, en definitiva de una serie de actuaciones, sencillas pero fundamentales, para mejorar la infraestructura del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla y hacer su visita, más agradable.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s