Taller d’ocupació i millora de l’accessibilitat al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

Bon dia!

Des de fa unes setmanes, 15 veïnes i veïns de Castalla desenvolupen tasques de manteniment i neteja de la vegetació, brossa i enderrocs, localitzats a la vessant oest del conjunt patrimonial (láms. 1-4).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmines 1-4. Treballs a la vessant oest del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla // Láminas 1-4. Trabajos en la ladera oeste del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla.

Aquesta faena es desenvolupa dins del taller d’ocupació d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardinera, impulsat per l’Ajuntament de Castalla i el SERVEF, en el qual la formació pràctica té lloc a l’esmentada vessant. El mateix està dirigit per Eva Marín González i té com a professors a José Antonio García Rodríguez i Guillermo Gómez Candel. Tant alumnes com professors realitzen, una fantàstica tasca que servirà per a millorar l’estat de conservació de la vessant oest, a la qual es troben diversos béns que formen part del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla, com els depòsits d’aigua de 1928 i 1960 o les marges i bancals de cultiu tradicionals.

El Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, també, col·labora en aquesta actuació, amb la realització del seguiment arqueològic en les tasques de manteniment i neteja. Aquesta intervenció és necessària per realitzar-se dins de l’entorn de protecció del bé d’interès cultural del castell i les muralles de Castalla.

D’altra banda, els treballs al conjunt patrimonial no acaben ací. En aquest sentit, s’ha substituït la hidra que hi havia al Pati d’Armes, una planta invasiva per vegetació autòctona del conjunt patrimonial (làm. 5). I, també, s’ha procedit a la eliminació d’una de les terreres de la seua vessant est (làm. 6). A més, en breu està previst millorar la seguretat i l’accessibilitat a la fortificació, mitjançant la instal·lació de una sèrie de baranes en determinats punts com les escales que hi ha entre la Torre Grossa i l’aljub del Pati d’Armes (làm. 7); i la escala d’accés a la segona planta del Palau (làm. 8).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 5. Plantació de vegetació autòctona a l’interior del Pati d’Armes // Lámina 5. Plantación de vegetación autóctona en el interior del Pati d’Armes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 6. Neteja d’una de les terreres de la vessant est // Lámina 6. Limpieza de una de las terreras de la ladera este.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 7. Pati d’Armes amb l’escala, al fons, on es col·locarà la barana d’accessibilitat // Lámina 7. Pati d’Armes con la escalera, al fondo, dónde se colocará la barandilla de accesibilidad.
55
Làmina 8. Escala del Palau en la qual es col·locarà la barana d’accesibilitat i seguretat // Lámina 8. Escalera del Palau en la cual se colocará la barandilla de accesibilidad y seguridad.

Bona Mona!

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

Taller de empleo y mejora de la accesibilidad al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

¡Buenos días!

Desde hace unas semanas, 15 vecinas y vecinos de Castalla desarrollan tareas de mantenimiento y limpieza de la vegetación, basura y escombros, localizados en la vertiente oeste del conjunto patrimonial (ver láms. 1-4).

Esta tarea se desarrolla dentro del taller de empleo de actividades auxiliares en viveros, jardines y centros de jardinería, impulsado por el Ayuntamiento de Castalla y el SERVEF, en el que la formación práctica tiene lugar en dicha vertiente. El mismo está dirigido por Eva Marín González y tiene como profesores a José Antonio García Rodríguez y Guillermo Gómez Candel. Tanto alumnos como profesores, realizan una fantástica labor que servirá para mejorar el estado de conservación de la vertiente oeste, a la que se encuentran varios bienes que forman parte del Conjunto Patrimonial del Castell de Castalla, como los depósitos de agua de 1928 y 1960 o las márgenes y bancales de cultivo tradicionales.

El Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, también, colabora en esta actuación, con la realización del seguimiento arqueológico en las tareas de mantenimiento y limpieza. Esta intervención es necesaria para realizarse dentro del entorno de protección del bien de interés cultural del castillo y las murallas de Castalla.

Por otra parte, los trabajos en el conjunto patrimonial no acaban aquí. En este sentido, se ha sustituido la hiedra que había en el Pati d’Armes, una planta invasiva por vegetación autóctona del conjunto patrimonial (ver lám. 5). Y, también, se ha procedido a la eliminación de una de las terreras de su ladera este (ver lám. 6). Además, en breve está previsto mejorar la seguridad y la accesibilidad a la fortificación, mediante la instalación de una serie de barandillas en determinados puntos como las escaleras que hay entre la Torre Grossa y el aljibe del Pati d’Armes (ver lám. 7); y la escalera de acceso a la segunda planta de la torre circular del Palau (ver lám. 8).

¡Buena Mona!

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s