La difusió, pilar fonamental de la gestió del patrimoni cultural

1

Bon dia!

Després d’un temps sense activitat, reprenem la marxa amb bones notícies per al patrimoni cultural de Castalla. En aquesta ocasió centrades, de nou, en la seua difusió. Per això, reproduïm, amb canvis, el text del post publicat el 17 de juliol.

La gestió contemporània del patrimoni cultural es basa en la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del mateix. Totes ells són importants, però la difusió s’ha configurat en un dels més destacats per una raó essencial: l’obligació de donar a conèixer a la societat –especialistes i no especialistes– com s’administren els béns culturals.

El present bloc és un exemple de la difusió del nostre patrimoni per als no especialistes, la pròxima setmana és donarà a conèixer en un fòrum d’especialistes. En concret, al FORTMED 2015-International Conference on Modern Age Fortifications of the Western Mediterranean coast; organitzat per la Universitat Politècnica de València.

En aquest congrés es tractaran diversos temes com, entre altres, la investigació històrica documental; els conceptes teòrics; o la investigació sobre el patrimoni construït. La participació es realitzarà en la sessió de cultura i gestió, en la qual es presentaran dos comunicacions: una sobre la gestió municipal dels castells valencians, entre els quals estarà el Castell de Castalla; i altra sobre el nous plantejaments de administració del Castell de Castalla i la seua transformació en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla.

Serà, sens dubte, una excel·lent oportunitat per a donar a conèixer, entre la comunitat científica, el nostre ric patrimoni cultural, com s’ha recuperat i les possibilitats que presenta.

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

La difusión, pilar fundamental de la gestión del patrimonio cultural

 

¡Buenos días!

Tras un tiempo sin actividad, retomamos la marcha con buenas noticies para el patrimonio cultural de Castalla. En esta ocasión centradas, de nuevo, en su difusión. Por ello reproducimos, con cambios, el texto del post publicado el 17 de julio.

La gestión contemporánea del patrimonio cultural se basa en la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del mismo. Todas ellos son importantes, pero la difusión se ha configurado en uno de los más destacados por una razón esencial: la obligación de dar a conocer a la sociedad –especialistas y no especialistas– como se administran.

Si el presente blog es un ejemplo de la difusión de nuestro patrimonio para los no especialistas,  la próxima semana se dará a conocer en un fórum de especialistas. En concreto, en el FORTMED 2015-International Conference on Modern Age Fortifications of the Western Mediterranean coast; organizado por la Universitat Politècnica de València.

En este congreso se tratarán diversos temas como, entre otros, la investigación histórica documental; los conceptos teóricos; o la investigación sobre el patrimonio construido. La participación se realizará en la sesión de cultura y gestión, en la cual se presentaran dos comunicaciones: una sobre la gestión municipal de los castillos valencianos, entre los cuales estará el Castell de Castalla; y otra sobre los nuevos planteamientos de administración del Castell de Castalla y su transformación en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla.

Será, sin lugar a dudas, una excelente oportunidad para dar a conocer, entre la comunidad científica, nuestro rico patrimonio cultural, cómo se ha recuperado y las posibilidades que presenta.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s