La difusió, pilar fonamental de la gestió del patrimoni cultural

144d0967rehab2015_bannerBon dia!

La gestió contemporània del patrimoni cultural es basa en la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del mateix. Totes ells són importants, però la difusió s’ha configurat en un dels més destacats per una raó essencial: l’obligació de donar a conèixer a la societat –especialistes i no especialistes– com s’administren els béns culturals.

El present bloc és un exemple de la difusió del nostre patrimoni per als no especialistes, la pròxima setmana és donarà a conèixer en un fòrum d’especialistes. En concret, al REHAB 2015. 2nd International Conference on Preservation, Maintenance and Rehabilitation of Historical Buildings and Structures; organitzat pel Green Lines Institute for sustainable development.

En aquest congrés es tractaran diversos temes com, entre altres, la rehabilitació d’edificis i estructures històriques; la economia i la gestió de llocs, edificis i estructures històriques; i el turisme i la promoció de llocs, edificis i estructures històriques. La participació es realitzarà en la sessió de rehabilitació d’edificis i estructures històriques, en la qual es presentarà una comunicació sobre el procés de recuperació arquitectònica del Castell de Castalla.

Serà, sens dubte, una excel·lent oportunitat per a donar a conèixer, entre la comunitat científica, el nostre ric patrimoni cultural, com s’ha recuperat i les possibilitats que presenta.

PD 1: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

La difusión, pilar fundamental de la gestión del patrimonio cultural

¡Buenos días!

La gestión contemporánea del patrimonio cultural se basa en la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del mismo. Todas ellos son importantes, pero la difusión se ha configurado en uno de los más destacados por una razón esencial: la obligación de dar a conocer a la sociedad –especialistas y no especialistas– como se administran.

Si el presente blog es un ejemplo de la difusión de nuestro patrimonio para los no especialistas, esta semana es dará a conocer en dos foros de especialistas, la próxima semana se dará a conocer en un forum de especialistas. En concreto, en el REHAB 2015. 2nd International Conference on Preservation, Maintenance and Rehabilitation of Historical Buildings and Structures; organizado por el Green Lines Institute for sustainable development.

En este congreso se tratarán diversos temas como, entre otros, la rehabilitación de edificios y estructuras históricas; la economía y la gestión de lugares, edificios y estructuras históricas; y el turismo y la promoción de lugares, edificios y estructuras históricas. La participación se realizará en la sesión de rehabilitación de edificios y estructuras históricas, en la cual se presentará una comunicación sobre el proceso de recuperación arquitectónica del Castell de Castalla.

Será, sin lugar a dudas, una excelente oportunidad para dar a conocer, entre la comunidad científica, nuestro rico patrimonio cultural, cómo se ha recuperado y las posibilidades que presenta.

P.D. 1: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s