Documentar per a difondre, difondre per a conèixer

Bon dia!

Diverses publicacions recullen els resultats de les intervencions realitzades al Castell de Castalla entre els anys 1997-1999 i 2003-2006 i que es centren en l’excavació arqueològica i la restauració de la fortificació. Cas, per exemple del llibre El Castell de Castalla. Arqueología, arquitectura e historia de una fortificación de frontera, publicat pel Museu Arqueològic Provincial d’Alacant l’any 2010.

Ara s’ha donat un pas més al entrevistar als protagonistes de les esmentades actuacions: Màrius Bevià i Garcia, arquitecte; i José Ramón Ortega Pérez i José Luis Menéndez Fueyo, arqueòlegs. L’objectiu d’aquesta actuació no és aprofundir en el coneixement del nostre castell, cosa que es realitza millor amb les publicacions escrites. Sinó tenir un testimoni audiovisual que permeta als castelluts d’ara i, especialment, als del futur; conèixer de primera mà el treball realitzat. I, també, servisca de contingut per a realitzar la futura museïtzació de la fortificació.

L’escenari triat, com no podia ser d’altra manera, va ser el propi castell i la entrevista va tractar, entre altres, diversos aspectes com l’inici de la seua recuperació, les dificultats de les actuacions realitzades o les perspectives de futur que Màrius, José Ramón i José Luis li veuen (làms. 1 i 2).

Làmina 1. Entrevista a José Ramón Ortega Pérez// Lámina 1. Entrevista a José Ramón Ortega Pérez.
Làmina 1. Entrevista a José Ramón Ortega Pérez // Lámina 1. Entrevista a José Ramón Ortega Pérez.
Làmina 2. Entrevista a Màriius Bevià i Garcia i José Luis Menénde Fueyo // Lámina 2. Entrevista a Màrius Bevià i Garcia y José Luis Menéndez Fueyo.
Làmina 2. Entrevista a Màrius Bevià i Garcia i José Luis Menénde Fueyo // Lámina 2. Entrevista a Màrius Bevià i Garcia y José Luis Menéndez Fueyo.

Es tracta, en definitiva, d’un nuevo avance dins la gestió que, des de l’any 2009, la Regidoria i el Servei Municipal de Patrimoni Cultural realitzen del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla –més informació ací– i de la qual prompte vos mostrarem el resultat.

PD 1: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

Documentar para difundir, difundir para conocer

¡Buenos días!

Varias publicaciones recogen los resultados de las intervenciones realizadas en el Castell de Castalla entre los años 1997-1999 y 2003-2006 y que se centran en la excavación arqueológica y la restauración de la fortificación. Caso, por ejemplo del libro El Castillo de Castalla. Arqueología, arquitectura e historia de una fortificación de frontera, publicado por el Museo Arqueológico Provincial de Alicante el año 2010.

Ahora se ha dado un paso más al entrevistar a los protagonistas de dichas actuaciones: Màrius Beviá y Garcia, arquitecto; y José Ramón Ortega Pérez y José Luis Menéndez Fueyo, arqueólogos. El objetivo de esta actuación no es profundizar en el conocimiento de nuestro castillo, cosa que se realiza mejor con las publicaciones escritas. Sino tener un testimonio audiovisual que permita a los castallenses de ahora y, especialmente, a los del futuro; conocer de primera mano el trabajo realizado. Y, también, sirva de contenido para realizar la futura musealización de la fortificación.

El escenario elegido, como no podía ser de otra manera, fue el propio castillo y la entrevista trató, entre otros, diversos aspectos como el inicio de su recuperación, las dificultades de las actuaciones realizadas o las perspectivas de futuro que Mario, José Ramón y José Luis le ven (ver láms. 1 i 2).

Se trata, en definitiva, de un nuevo avance dentro de la gestión que, desde el año 2009, la Concejalía y el Servei Municipal de Patrimoni Cultural realizan del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla –más información aquí– y de la cual pronto os mostraremos el resultado.

P.D. 1: Aquí podéis descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s