Èxit de la nova jornada de portes obertes al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

Bon dia!

Com diu el títol, la jornada de portes obertes al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla va ser, de nou, un èxit. La gent va respondre de manera fantàstica i va omplir els dos grups (moltes gràcies per la vostra assistència!). Aquest fet, sens dubte ens anima a seguir treballant per a conèixer més i millor la història de Castalla i recuperar el nostre patrimoni cultural.

En aquesta ocasió, les portes obertes, en les quals vam estrenar un panell amb una gran imatge del conjunt patrimonial, es van centrar en la fauna i flora del mateix (làms. 1-5). De la mà de Daniel Liñana Torres, biòleg, i membre de l’equip que treball en la recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla; el públic assistent va conèixer les característiques d’algunes de les espècies més significatives que habiten en el turó del conjunt patrimonial -cas del tòtil, la sargantana ibèrica, la rabosa, l’estepa blanca, la flor de l’home penjat i el teucri de roca-. Sense oblidar clàssics com l’aljub de la vila i el Castell de Castalla. Va ser, en definitiva, una jornada en la qual el patrimoni cultural i natural del conjunt patrimonial es van donar la mà i van mostrar una xicoteta part del seu potencial que, progressivament, creix.

Làmina 1. Introducció a càrrec de Juan Antonio Mira Rico // Lámina 1. Introducción a cargo de Juan Antonio Mira Rico.
Làmina 1. Introducció a càrrec de Juan Antonio Mira Rico // Lámina 1. Introducción a cargo de Juan Antonio Mira Rico.
Làmina 2. Introducció a càrrec de Daniel Liñana Torres // Introducción a cargo de Daniel Liñana Torres.
Làmina 2. Introducció a càrrec de Daniel Liñana Torres // Introducción a cargo de Daniel Liñana Torres.
Làmina 3. Explicació de D. Liñana Torres (e)  junt amb Andrés Ruiz Sánchez // Lámina 3. Explicación de D. Liñana Torres (i) junto con A. Ruiz Sánchez.
Làmina 3. Explicació de D. Liñana Torres (e) junt amb Andrés Ruiz Sánchez // Lámina 3. Explicación de D. Liñana Torres (i) junto con A. Ruiz Sánchez.
Làmina 4. D. Liñana Torres explica les característiques i propietas del Teucri de roca // Lámina 4. D. Liñana Torres explica las características y propiedades del poleo de roca.
Làmina 4. D. Liñana Torres explica les característiques i propietas del Teucri de roca // Lámina 4. D. Liñana Torres explica las características y propiedades del poleo de roca.
Làmina 5. J. A Mira Rico explica les característiques i la història de l'aljub de la vila // Lámina 5. J. A. Mira Rico explica las características y la historia del aljibe de la villa.
Làmina 5. J. A Mira Rico explica les característiques i la història de l’aljub de la vila // Lámina 5. J. A. Mira Rico explica las características y la historia del aljibe de la villa.

Ací és obligatori donar les gràcies a Andrés i Inma, companys de la Tourist Info Castalla, a Daniel Liñana; i, com no, a totes les persones que amb el seu treball, ànims i suport recolzen el Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. A totes i tots gràcies!

Bon cap de setmana!

PD: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

Éxito de la nueva jornada de puertas abiertas en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla

¡Buenos días!

Como dice el título, la jornada de puertas abiertas en el Conjunto Patrimonial del Castillo de Castalla ha sido, de nuevo, un éxito. La gente respondió de forma fantástica y llenó los dos grupos (¡muchas gracias por vuestra asistencia!). Este hecho, sin duda nos anima a seguir trabajando para conocer más y mejor la historia de Castalla y recuperar nuestro patrimonio cultural.

En esta ocasión, las puertas abiertas, en las cuales estrenamos un panel con una gran imagen del conjunt patrimonial, se centraron en la fauna y flora del mismo (ver láms. 1-5). De la mano de Daniel Liñana Torres, biólogo, y miembro del equipo que trabajo en la recuperación social del Conjunt Patrimonial del Castillo de Castalla; el público asistente conoció las características de algunas de las especies más significativas que habitan en el cerro del conjunto patrimonial -caso del sapo partero, la lagartija ibérica, el zorro rojo, la jara blanca, la flor del hombre ahorcado y el poleo de roca-. Sin olvidar clásicos como el aljibe de la villa y el Castell de Castalla. Fue, en definitiva, una visita en la cual el patrimonio cultural y natural del conjunto patrimonial se dieron la mano y mostraron una pequeña parte de su potencial que, progresivamente, va creciendo.

Aquí es obligatorio dar las gracias a Andrés e Inma, compañeros de la Tourist Info Castalla, Daniel Liñana; y, como no, a todas las personas que con su trabajo, ánimos y apoyo apoyan el Proyecto de recuperación social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. ¡A todas y todos gracias!

¡Buen fin de semana!

P.D.: Aquí puede descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s