Castalla custodiarà part del fons bibliogràfic de l’arquitecte Màrius Bevià i Garcia

Bon dia a totes i tots!

El passat dimecres, 29 d’abril, Juan Antonio Candela Rico, Alcalde-President del MI Ajuntament de Castalla, i Màrius Bevià i Garcia, arquitecte, van signar un conveni de donació pel qual l’Ajuntament de Castalla, i en concret el Servei Municipal de Patrimoni Cultural, albergarà part del fons bibliogràfic del segon (làm. 1).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Làmina 1. Juan Antonio Candela Rico (e), Màrius Bevià i Garcia i Juan Antonio Mira Rico // Lámina 1. Juan Antonio Candela Rico (i), Màrius Bevià i Garcia y Juan Antonio Mira Rico.

Des de l’any 1984, Màrius Bevià es troba molt vinculat a Castalla ja que és un dels directors del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla –en el qual ha dirigit diverses actuacions com la restauració de la fortificació, la consolidació de l’aljub de la vila, i la restauració geològica d’algunes de les roques del turó–; així com de diverses intervencions executades a l’església parroquial. Ara, ha decidit deixar part del seu llegat bibliogràfic, format per 35 caixes amb llibres i revistes, sense cap tipus de contraprestació econòmica, a Castalla. Les publicacions presenten una diversitat temàtica, però predominen les relacionades amb el patrimoni cultural –arqueologia, arquitectura, castells, història, etc.– de la província d’Alacant i la Comunitat Valenciana, com les següents (làm. 2):
El solar catalán, valenciano y balear (4 volums).
El teatro romano de Sagunto: génesis y construcción.
Catálogo de fichas del patrimonio artístico valenciano.
Revista de arqueología (des de el número 1 fins el 345).
El Castell de Xàtiva.
Los baños árabes de Elche.
Excavaciones medievales en el Castillo de la Mola (Novelda, Alicante). 1. Las cerámicas finas (s. XII-XV).
La cerámica de Daniya –Dénia–. Alfares domésticos en los siglos XII y XIII.

Làmina 2. Publicacions donades // Lámina 2. Publicaciones donadas
Làmina 2. Publicacions donades // Lámina 2. Publicaciones donadas.

Des d’ací; agraïm a Màrius Bevià la seu donació i que haja apostat pel Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, per a custodiar una part del seu llegat bibliogràfic. A més, vos convidem a seguir el seu exemple, perquè és la millor manera de conservar i difondre el patrimoni cultural de Castalla.

PD 1: El pròxim diumenge tenim cita al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla per a conèixer els seus béns culturals i naturals. Més informació ací.

PD 2: Ací podeu descarregar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

Castalla custodiará parte del fondo bibliográfico del arquitecto Màrius Beviá i Garcia

¡Buenos días a todas y todos!

El pasado miércoles, 29 de abril, Juan Antonio Candela Rico, Alcalde-Presidente del M.I. Ayuntamiento de Castalla, y Màrius Beviá y Garcia, arquitecto, firmaron un convenio de donación por el que el Ayuntamiento de Castalla, y en concreto el Servei Municipal de Patrimoni Cultural, albergará parte del fondo bibliográfico del segundo (ver lám. 1).

Desde el año 1984, Màrius Bevià se encuentra muy vinculado a Castalla ya que es uno de los directores del Proyecto de recuperación social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla –en el cual ha dirigido diversas actuaciones como la restauración de la fortificación, la consolidación de la aljibe de la villa, o la restauración geológica de algunas de las rocas del cerro-; así como de varias intervenciones ejecutadas en la iglesia parroquial. Ahora, ha decidido dejar parte de su legado bibliográfico, formado por 35 cajas con libros y revistas, sin ningún tipo de contraprestación económica, en Castalla. Las publicaciones presentan una diversidad temática, pero predominan las relacionadas con el patrimonio cultural –arqueología, arquitectura, castillos, historia, etc.– de la provincia de Alicante y la Comunidad Valenciana, como las siguientes (ver lám. 2):
• El solar catalán, valenciano y balear (4 volúmenes).
• El teatro romano de Sagunto: génesis y construcción.
• Catálogo de fichas del patrimonio artístico valenciano.
• Revista de arqueología (des de el número 1 fins el 345).
• El Castell de Xàtiva.
• Los baños árabes de Elche.
• Excavaciones medievales en el Castillo de la Mola (Novelda, Alicante). 1. Las cerámicas finas (s. XII-XV).
• La cerámica de Daniya –Dénia–. Alfares domésticos en los siglos XII y XIII.

Desde aquí; agradecemos a Màrius Beviá su donación y que haya apostado por el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, para custodiar una parte de su legado bibliográfico. Además, os invitamos a seguir su ejemplo, porque es la mejor manera de conservar y difundir el patrimonio cultural de Castalla.

PD 1: El próximo domingo tenemos cita en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla para conocer sus bienes culturales y naturales. Más información aquí.

PD 2: Aquí puede descargar gratis El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s