Línies de treball per a 2015

como-salir-de-tu-zona-de-confort-en-el-trabajo-2
Font / Fuente :http://empresariados.com/como-salir-de-tu-zona-de-confort-en-el-trabajo/.

Bon dia!

Mentre es remata la memòria d’actuacions de l’any 2014, en aquest pots volem donar a conèixer algunes de les actuacions del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla (SMPC) per a enguany:

Investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió

 • Començar a redactar el pla director per a la recuperació del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Aquest iniciativa, centrada en els béns culturals i naturals que el conformen, reflexionarà sobre el que s’ha fet fins ara i es plantejaran les línies futures de treball en els camps de la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del conjunt patrimonial.

Investigació

 • Anàlisi de materials constructius procedents del Castell de Castalla. Amb aquesta actuació es busca conèixer millor la cronologia de les restes de les bigues de fusta i la composició dels distints materials constructius utilitzats en les fases musulmanes i cristianes de la fortificació; amb la intenció de determinar les seues semblances i diferències. A més en el cas de la pedra, aquesta es compararà amb mostres d’antigues pedreres locals per a intentar ubicar la seua procedència exacta.

Conservació

 • La tasca conjunta desenvolupada amb la Comissió de les Danses s’ha plasmat en un dossier sobre la Dansa que, a falta d’uns últims retocs, es presentarà en breu a la Direcció General de Cultura per a intentar aconseguir la protecció d’aquest ball tradicional de Castalla amb la categoria de bé de rellevància local immaterial.

Difusió

 • Edició d’una monografia sobre l’antiga església de Santa Maria i actual Ermita de la Sang per a difondre la seua història, encara prou desconeguda en alguns aspectes i mal coneguda en altres. Aquesta publicació comptarà amb diversos treballs interdisciplinars que tractaran diversos temes com, entre altres, el context històric i la història del temple; l’anàlisi osteoarqueològic d’alguns dels difunts situats al seu interior i la datació radiocarbònica d’un dels mateixos; i l’anàlisi artístic del seu cambril. Es tractarà, en definitiva, d’una aportació fonamental per a conèixer millor la nostra història i la d’un dels monuments més antics de Castalla, que es donarà a conèixer prompte.
 • Elaboració d’un documental amb entrevistes a Màrius Bevià i Garcia i José Ramón Ortega Pérez, codirectors del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla, i José Luis Menéndez Fueyo, tècnic del MARQ; que reculla les seues experiències i vivències en les intervencions realitzades a la fortificació entre els anys 1984 i 2006. D’aquesta manera es conservaran testimonis de primera mà per a sempre.
 • Digitalització dels plànols de la Foia de la Perera, com el primer pas de la futura publicació d’una monografia centrada en el jaciment i l’edat del bronze a la Foia de Castalla. Aquest jaciment arqueològic del II mil·lenni aC va ser, fins l’excavació del Castell de Castalla, l’únic excavat de manera sistemàtica al terme municipal de Castalla (entre els anys 1983-1985 i 1987-1989). Per això, en coordinació amb Frederic J. Cerdà i Bordera, veí de Castalla i director de les mateixes, s’ha estimat convenient començar a treballar per a donar a conèixer a nostra prehistòria.

Però aquestes no són les úniques actuacions que es duran a terme. Hi ha més, impulsades pel SMPC de manera solitària o en col·laboració amb altres regidories, que coneixereu progressivament.

Bon cap de setmana!

PD: Recordeu que ací podeu descarregar gratis les publicacions del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla.

Líneas  de trabajo para 2015

¡Buenos días!

Mientras se remata la memoria de actuaciones del año 2014, en este puedes queremos dar a conocer algunas de las actuaciones del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla (SMPC) para este año:

Investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión

 • Empezar a redactar el plan director para la recuperación del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Este iniciativa, centrada en los bienes culturales y naturales que lo conforman, reflexionará sobre el trabajo realizado hasta la fecha y se plantearán las líneas futuras de trabajo en los campos de la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del conjunto patrimonial.

Investigación

 • Análisis de materiales constructivos procedentes del Castillo de Castalla. Con esta actuación se busca conocer mejor la cronología de los restos de las vigas de madera y la composición de los distintos materiales constructivos utilizados en las fases musulmanas y cristianas de la fortificación; con la intención de determinar sus parecidos y diferencias. Además en el caso de la piedra, esta se comparará con muestras de antiguas canteras locales para intentar ubicar su procedencia exacta.

Conservación

 • La tarea conjunta desarrollada con la Comissió de les Danses se ha plasmado en un dossier sobre la Dansa que, a falta de unos últimos retoques, se presentará en breve a la Dirección General de Cultura para intentar conseguir la protección de este baile tradicional de Castalla con la categoría de bien de relevancia local inmaterial.

Difusión

 • Edición de una monografía sobre la antigua iglesia de Santa Maria y actual Ermita de la Sangre para difundir su historia, todavía bastante desconocida en algunos aspectos y mal conocida en otros. Esta publicación contará con varios trabajos interdisciplinares que tratarán varios temas como, entre otros, el contexto histórico y la historia del templo; el análisis osteoarqueológico de algunos de los difuntos situados a su interior y la datación radiocarbónica de uno de los mismos; y el análisis artístico de su camarín. Se tratará, en definitiva, de una aportación fundamental para conocer mejor nuestra historia y la de uno de los monumentos más antiguos de Castalla, que se dará a conocer pronto.
 • Elaboración de un documental con entrevistas a Màrius Bevià y Garcia y José Ramón Ortega Pérez, codirectores del Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla, y José Luis Menéndez Fueyo, técnico del MARQ; que recoja sus experiencias y vivencias en las intervenciones realizadas a la fortificación entre los años 1984 y 2006. De este modo se conservarán testimonios de primera mano para siempre.
 • Digitalización de los planos de la Foia de la Perera, como el primer paso de la futura publicación de una monografía centrada en el yacimiento y la Edad del Bronce en la Foia Castalla. Este yacimiento arqueológico del II milenio a.C. fue, hasta la excavación del Castell de Castalla, el único excavado de manera sistemática en el término municipal de Castalla (entre los años 1983-1985 y 1987-1989). Por eso, en coordinación con Frederic J. Cerdà i Bordera, vecino de Castalla y director de las mismas, se ha estimado conveniente empezar a trabajar para dar a conocer en nuestra prehistoria.

Pero estas no son las únicas actuaciones que se llevarán a cabo. Hay más, impulsadas por el SMPC de manera solitaria o en colaboración con otras concejalías, que conoceréis progresivamente.

P.D.: Recordad que aquí podéis descargar gratis las publicaciones del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla.

2 pensaments sobre “Línies de treball per a 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s