La difusió, pilar fonamental de la gestió del patrimoni cultural II

 programación III Jornadas-Preactas-1

Bon dia!

La gestió contemporània del patrimoni cultural es basa en la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del mateix. Totes ells són importants, però la difusió s’ha configurat en un dels més destacats per una raó essencial: l’obligació de donar a conèixer a la societat –especialistes i no especialistes– com es gestiona el patrimoni.

Si el present bloc és una mostra de la difusió del nostre patrimoni per als no especialistes, aquesta setmana és donarà a conèixer en un fòrum d’especialistes: les III Jornades d’Arqueologia de la Comunitat Valenciana, organitzades per les Seccions d’Arqueologia dels Col·legis de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres d’Alacant i Valencià i Castelló.

Aquest encontre acollirà les novetats arqueològiques més recents a la Comunitat Valenciana i, a les mateixes, es presentaran dos comunicacions sobre el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. D’una banda es donaran a conèixer les seues guies de visita –tant del castell com de la flora i fauna– i d’altra banda es presentaran les actuacions realitzades al conjunt patrimonial, en general, i la vila i la possible necròpolis del Fossar Vell, en concret, entre els anys 2013 i 2014 (delimitació de l’entorn de prospecció, consolidació de l’aljub i excavació d’estructures annexes i consolidació de l’aljub, reconstrucció de part de la seua volta i adequació per a que puga ser visitat).

Serà, sens dubte, una bona oportunitat de donar a conèixer a la comunitat científica el nostre ric patrimoni cultural, com es gestiona i les possibilitats que presenta.

PD: Ací podeu descarregar gratis la guia El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una porta oberta cap al patrimoni natural. Guia de visita de fauna i flora.

 

La difusión, pilar fundamental de la gestión del patrimoni cultural II

 

¡Buenos días!

La gestión contemporánea del patrimonio cultural se basa en la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del mismo. Todas ellos son importantes, pero la difusión se ha configurado en uno de los más destacados por una razón esencial: la obligación de dar a conocer a la sociedad –especialistas y no especialistas– como se gestiona el patrimonio.

Si el presente bloque es una muestra de la difusión de nuestro patrimonio para los no especialistas, esta semana es dará a conocer en un foro de especialistas: las III Jornadas de Arqueología de la Comunidad Valenciana, organizadas por las Secciones de Arqueología de los Colegios de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras de Alicante y Valencia y Castellón.

Este encuentro acogerá las novedades arqueológicas más recientes en la Comunidad Valenciana y, en las mismas, se presentaran dos comunicaciones sobre el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Por un lado se darán a conocer sus guías de visita –tanto del castillo como la flora y fauna–; y, por otro lado, se presentarán las actuaciones realizadas en el conjunto patrimonial, en general, y en la villa y la posible necrópolis del Fossar Vell, en concreto, entre los años 2013 y 2014 (delimitación del entorno de protección, consolidación del aljibe y excavación de estructuras anexas y consolidación del aljibe, reconstrucción de parte de su bóveda y adecuación para que pueda ser visitado).

Será, sin duda, una buena oportunidad de dar a conocer a la comunidad científica nuestro rico patrimonio cultural, como se gestiona y las posibilidades que presenta.

PD: Aquí podéis descargar gratis la guía El Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Una puerta abierta hacia el patrimonio natural. Guía de visita de fauna y flora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s