Noves millores en la secció històrica de l’Arxiu Municipal de Castalla

Bon dia!

Comença l’últim mes de l’any i l’Arxiu Municipal de Castalla torna a ser el protagonista pels treballs realitzats en la seua secció històrica situada a la casa de la família Rico (làm. 1)

Làmina 1. Casa de la família Rico al carrer Major de Castalla // Lámina 1. Casa de la famíilia Rico en el carrer Major de Castalla.
Làmina 1. Casa de la família Rico al carrer Major de Castalla.

Si fa uns mesos es va eliminar el corc de la fusta (més informació ací) de les bigues, la setmana passada es va millorar la seua climatització amb la instal·lació d’un humidificador (làm. 2), financiat per la Regidoria de Manteniment Urbà (a la qual s’agraïx la seua col·laboració en la gestió del patrimoni cultural de Castalla).

Làmina 2. Humidificador a la secció històrica de l'Arxiu Municipal de Castalla // Lámina 2. Humidificador en la sección histórica del Arxiu Municipal de Castalla.
Làmina 2. Humidificador en la secció històrica de l’Arxiu Municipal de Castalla // Lámina 2. Humidificador en la sección histórica del Arxiu Municipal de Castalla.

L’ús d’aquest aparell permetrà mantenir un òptim nivell d’humitat relativa –entre 50 i 60 %– per als documents; i solucionar el problema que es presentava els mesos més freds de l’any. Aquest consistia en la baixada del nivell d’humitat relativa –cosa que tampoc era bona per als documents–; a conseqüència del funcionament del climatitzador que s’utilitza per a mantenir el nivell de temperatura adequada per als documents –entre 17 i 18 ºC.

Nuevas mejoras en la sección histórica del Archivo Municipal de Castalla

¡Buenos días!

Empieza el último mes del año y el Arxiu Municipal de Castalla vuelve a ser el protagonista por los trabajos realizados en su sección histórica situada a la casa de la familia Rico (ver lám. 1).

Si hace unos meses se eliminó la carcoma de las vigas de madera (más información aquí), la semana pasada se mejoró su climatización con la instalación de un humidificador (ver lám. 2) financiado por la Concejalía de Mantenimiento Urbano (a la cual se agradece su colaboración en la gestión del patrimonio cultural de Castalla). El uso de este aparato permitirá mantener un óptimo nivel de humedad relativa –entre 50 y 60 %– para los documentos; y solucionar el problema que se presentaba los meses más fríos del año. Éste consistía en la bajada del nivel de humedad relativa –cosa que tampoco era buena para los documentos–; a consecuencia del funcionamiento del climatizador que se utiliza para mantener el nivel de temperatura adecuada para los documentos –entre 17 y 18 ºC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s