La difusió, pilar fonamental de la gestió del patrimoni cultural

COTARQ

Bon dia!

La gestió contemporània del patrimoni cultural es basa en la investigació, conservació, restauració, didàctica i difusió del mateix. Totes ells són importants, però la difusió s’ha configurat en un dels més destacats per una raó essencial: l’obligació de donar a conèixer a la societat –especialistes i no especialistes– com es gestiona el patrimoni.

Si el present bloc és una mostra de la difusió del nostre patrimoni per als no especialistes, aquesta setmana és donarà a conèixer en dos fòrums d’especialistes.

El primer d’ells és el Congreso Internacional Sobre Otras Arqueologías, organitzat per l’àrea d’arqueologia de la Universidad Rey Juan Carlos. A més de tractar sobre disciplines com l’arqueologia industrial o l’arqueologia del conflicte, hi haurà una sessió dedicada a l’ensenyament i didàctica del patrimoni arqueològic. I en aquesta es participarà, el dijous de vesprada, amb una comunicació sobre fortificacions, interactivitat i didàctica en la província d’Alacant i posant, com exemple, el que podria realitzar-se al Castell de Castalla.

D’altra banda, el pròxim dissabte serà el torn de la vila medieval situada al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. En aquest sentit es presentarà en el XVII Congreso Nacional de Ceramología, dedicat a la ceràmica medieval, una comunicació sobre la ceràmica d’aquesta etapa històrica recuperada a la vila.

Ojos

 

Serà, sens dubte, una bona oportunitat de donar a conèixer a la comunitat científica el nostre ric patrimoni, com es gestiona i les possibilitats que presenta.

 

La difusión, pilar fundamental de la gestión del patrimoni cultural

 

¡Buenos días!

La gestión contemporánea del patrimonio cultural se basa en la investigación, conservación, restauración, didáctica y difusión del mismo. Todas ellos son importantes, pero la difusión se ha configurado en uno de los más destacados por una razón esencial: la obligación de dar a conocer a la sociedad –especialistas y no especialistas– como se gestiona el patrimonio.

Si el presente bloque es una muestra de la difusión de nuestro patrimonio para los no especialistas, esta semana es dará a conocer en dos foros de especialistas.

El primero de ellos es el Congreso Internacional Sobre Otras Arqueologías, organizado por el área de arqueología de la Universidad Rey Juan Carlos. Además de tratar sobre disciplinas como la arqueología industrial o la arqueología del conflicto, habrá una sesión dedicada a la enseñanza y didáctica del patrimonio arqueológico. Y en esta se participará, el jueves por la tarde, con una comunicación sobre fortificaciones, interactividad y didáctica en la provincia de Alicante y poniendo, como ejemplo, el que podría realizarse en el Castillo de Castalla.

Por otro lado, el próximo sábado será el turno de la villa medieval situada al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. En este sentido se presentará en el XVII Congreso Nacional de Ceramología, dedicado a la cerámica medieval, una comunicación sobre la cerámica de esta etapa histórica recuperada a la villa.

Será, sin duda, una buena oportunidad de dar a conocer a la comunidad científica nuestro rico patrimonio, como se gestiona y las posibilidades que presenta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s