Inauguració i jornada de portes obertes al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla i treballs a la casa de la família Rico

Bon dia!

La recuperació social de l’aljub medieval de la vila del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla ja ha acabat (més informació ací). I, per a celebrar-ho, el passat divendres Juan Antonio Candela Rico i Álvaro Palma Monteagudo, alcalde i regidor de patrimoni cultural de l’Ajuntament Castalla, respectivament; van inaugurar el depòsit en companyia dels membres de la corporació local, alcaldes i regidors d’altres localitats i els mitjans de comunicació locals i comarcals (làms. 1-3). En la mateixa es van donar a conèixer els treballs realitzats i es va reafirmar el compromís municipal de seguir amb la recuperació de tot el conjunt patrimonial.

02

Làmines 1-3. Inauguració de l'aljub per part de les autoritats locals // Láminas 1-3. Inauguración del aljibe por parte de las autoridades locales.
Làmines 1-3. Inauguració de l’aljub per part de les autoritats locals // Láminas 1-3. Inauguración del aljibe por parte de las autoridades locales. Autor: José Ramón Ortega Pérez.

Dos dies després, va tenir lloc la jornada de portes Obertes al Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Aquestes, de caràcter gratuïtes, van servir per a que tota la gent coneguera els treballs realitzats a l’aljub, així com la història i els béns que conformen la vila (de la qual forma part el depòsit). En aquest sentit va haver-hi sort, perquè es va poder accedir a l’interior de l’Ermita de la Sang, sens dubte l’edifici millor conservat de la vila. Finalment, totes les persones que ho van desitjar també van visitar el castell (làms. 4-8).

Làmina 4. Jornada de portes obertes. Plaça de l'Ermita de la Sang // Lámina 4. Jornada de puertas abiertas. Plaza de la Ermita de la Sang. Autor: J. R. Ortega Pérez.
Làmina 4. Jornada de portes obertes. Plaça de l’Ermita de la Sang // Lámina 4. Jornada de puertas abiertas. Plaza de la Ermita de la Sang. Autor: J. R. Ortega Pérez.

05

Làmines 5 i 6. Interior de l'Ermita de la Sang (antiga església de Santa Maria) // Láminas 5 y 6. Interior de la Ermita de la Sang (antigua iglesia de Santa María). Autor: J. R. Ortega Pérez.
Làmines 5 i 6. Interior de l’Ermita de la Sang (antiga església de Santa Maria) // Láminas 5 y 6. Interior de la Ermita de la Sang (antigua iglesia de Santa María). Autor: J. R. Ortega Pérez.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Làmina 7. Aljub de la vila medieval // Lámina 7. Aljibe de la villa medieval. Autor: Andrés Ruiz Sánchez.
Làmines 7 i 8. Aljub de la vila medieval // Láminas 7 y 8. Aljibe de la villa medieval. Autores: Juan Antonio Mira Rico y Andrés Ruiz Sánchez.

La gent va respondre de manera excepcional i els tres torns van estar complets (moltes gràcies per la vostra assistència!). Aquest fet, sens dubte ens anima a seguir treballant per a conèixer més i millor la història de Castalla i recuperar el nostre patrimoni cultural.

Ací és obligatori donar les gràcies a Andrés i Inma, companys de la Tourist Info Castalla, i a José Ramón, codirector de la recuperació del conjunt patrimonial, per la col·laboració prestada en la jornada de portes obertes; així com a Fran, ermità del temple, per obrir les portes del mateix. I, com no, a totes les persones que amb els seus ànims i suport recolzen el Projecte de recuperació social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. A totes i tots gràcies!

D’altra banda, en el post anterior vos vam informar de la presència del corc de la fusta a les bigues de la secció històrica de l’Arxiu Municipal de Castalla, situada a la casa de la família Rico (més informació ací). Doncs bé, ja s’ha aplicat el tractament per a eliminar-lo i si tot va correctament, el corc de la fusta ja és història.

Bon cap de setmana!

 

Inauguración y jornada de puertas abiertas en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla y trabajos en la casa de la familia Rico

 

¡Buenos días!

La recuperación social del aljibe medieval de la villa del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla ya ha acabado (más información aquí). Y, para celebrarlo el pasado viernes Juan Antonio Candela Rico y Álvaro Palma Monteagudo, alcalde y regidor de patrimonio cultural del Ayuntamiento Castalla, respectivamente; inauguraron el depósito en compañía de miembros de la corporación local, alcaldes y concejales de otras localidades y  medios de comunicación locales y comarcales (ver láms. 1-3). En la misma se dieron a conocer los trabajos realizados y se reafirmó el compromiso municipal de seguir con la recuperación de todo el conjunto patrimonial.

Dos días después, tuvo lugar la jornada de puertas abiertas en el Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. Éstas, de carácter gratuitas, sirvieron para que toda la gente conociera los trabajos realizados al aljibe, así como la historia y los bienes que conforman la villa (de la cual forma parte el depósito). En este sentido hubo suerte, porque se pudo acceder al interior de la Ermita de la Sang, sin duda el edificio mejor conservado de la villa. Finalmente, todas las personas que lo desearon también visitaron el castillo (ver láms. 4-8).

La gente respondió de manera excepcional y los tres turnos estuvieron completos (¡muchas gracias por vuestra asistencia!). Este hecho, sin duda nos anima a seguir trabajando para conocer más y mejor la historia de Castalla y recuperar nuestro patrimonio cultural.

Aquí es obligatorio dar las gracias a Andrés e Inma, compañeros de la Tourist Info Castalla, y a José Ramón, codirector de la recuperació del conjunt patrimonial, por la colaboración prestada en la jornada de puertas abiertas; así como a Fran, ermitaño del templo, por abrir las puertas del mismo. Y, cómo no, a todas las personas que con sus ánimos y apoyo apoyan el Proyecto de recuperación social del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla. ¡A todas y todos gracias!

Por otro lado, en la entrada anterior os informamos de la presencia de carcoma en las vigas de la sección histórica del Archivo Municipal de Castalla, situada en la casa de la familia Rico (más información aquí). Pues bien, ya se ha aplicado el tratamiento para eliminarlo y si todo va correctamente, la carcoma ya es historia.

¡Buen fin de semana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s