El patrimoni cultural immaterial de Castalla es troba d’enhorabona

DansesCastalla2014

Hola!

Com diu el títol d’aquesta entrada, el mes de setembre és un bon mes per als nostres béns culturals immaterials. D’una banda, la tercera setmana de setembre és la Setmana de les Danses. Aquesta festa és una de les manifestacions tradicionals més característica del territori valencià. I, després de l’esforç realitzat per a recuperar-les i mantenir-les ara toca potenciar-les. Una manera de fer-ho és el treball que realitza la Comissió de les Danses de Castalla per a aconseguir que la Generalitat Valenciana les declare bé de rellevància local immaterial.

D’altra banda, el 8 de setembre va eixir publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el decret del Consell pel qual es va declarar bé d’interès cultural immaterial la pilota valenciana (més informació ací).

Portada

Com recull l’esmentat document, “la pilota valenciana és l’esport propi i específic del poble valencià, que es practica des de temps immemorial en tot el territori de la Comunitat Valenciana, que és l’única regió d’Europa on en perdura la pràctica en la seua genuïna tradició. A més, al voltant del joc de la pilota valenciana confluïxen una sèrie d’aspectes culturals, socials, etnogràfics i lingüístics que constituïxen una mostra de la riquesa i la diversitat de la nostra societat i de les seues tradicions. Per tot això, la pilota valenciana és un símbol de la identitat dels valencians i, com a tal, mereix que la Generalitat reconega el seu valor i li atorgue el grau de protecció més elevat que la Llei de Patrimoni Cultural Valencià concedix als béns que constituïxen el seu patrimoni immaterial, per a així garantir que es llegue a les generacions futures”.

Aleshores estem davant d’una bona notícia per a un esport que des de sempre ha tingut una gran acollida a Castalla i que compta amb el Club Pilota Valenciana Nou Trinquet Castalla).

Ens veem a la plaça Major!

PD: Ací podeu descarregar gratis el llibre La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción de Castalla. Actuaciones patrimoniales 2005-2010.

 

El patrimonio cultural de Castalla está de enhorabuena

 

DansesCastalla2014

¡Hola!

Cómo dice el título de esta entrada el mes de septiembre es un buen mes para nuestros bienes culturales inmateriales. Por un lado, la tercera semana de septiembre es la Semana de les Danses. Esta fiesta es una de las manifestaciones tradicionales más característica del territorio valenciano. Y, después del esfuerzo realizado para recuperarlas y mantenerlas ahora toca potenciarlas. Una manera de hacerlo es el trabajo que realiza la Comissió de les Danses de Castalla de Castalla para conseguir que la Generalitat Valenciana las declare Bien de Relevancia Local inmaterial.

Por otro lado, el 8 de septiembre salió publicado en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el decreto del Consell por el cual se declaró Bien de Interés Cultural inmaterial la pilota valenciana (más información aquí).

Portada

Cómo recoge el mencionado documento, La pilota valenciana es el deporte propio y específico del Pueblo Valenciano que se practica desde tiempo inmemorial en todo el territorio de la Comunitat Valenciana, siendo la única región de Europa en la que perdura la práctica en su genuina tradición. Además, alrededor del juego de la pilota valenciana confluyen una serie de aspectos culturales, sociales, etnográficos y lingüísticos que constituyen una muestra de la riqueza y diversidad de nuestra sociedad y de sus tradiciones. Por todo ello, la pilota valenciana es un símbolo de la identidad de los valencianos, y, como tal, merece que la Generalitat reconozca su valor y le otorgue el mayor grado de protección que la Ley de Patrimonio Cultural Valenciano concede a los bienes que constituyen su patrimonio inmaterial, para así garantizar su legado a las generaciones futuras”.

Estamos, pues, ante una buena noticia para un deporte que desde siempre ha tenido una gran acogida en Castalla y que cuenta con el Club Pilota Valenciana Nou Trinquet Castalla).

¡Nos vemos en la plaça Major!

P.D.: Aquí podéis descargar gratis el libro La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción de Castalla. Actuaciones patrimoniales 2005-2010.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s