L’Ajuntament de Castalla col·labora amb el Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ) en l’exposició El vino en Alicante

Bon dia amigues i amics!

Amb motiu de l’exposició El vino en Alicante, i a petició del comissari de la mostra Emilio Soler Pascual, l’Ajuntament de Castalla ha cedit temporalment el quadre de la seua propietat Primera batalla de Castalla (21 de julio de 1812), pintat per l’artista local Eliseo Esteve Candela (1977) (làm. 1). Aquest quadre és una còpia del Combat de Castalla, 21 de juillet 1812, és obra de Jean Charles Langlois (ca. 1836) i es troba al museu del Castell de Versalles (París, França) (làm. 2).

Làmina / Lámina 1. Primera batalla de Castalla (21 de julio de 1812). Font / Fuente: Ajuntament / Ayuntamiento de Castalla.
Làmina 1. Primera batalla de Castalla (21 de julio de 1812). Autor: Eliseo Esteve Candela (1977). Font: Ajuntament de Castalla // Lámina 1. Primera batalla de Castalla (21 de julio de 1812). Autor: Eliseo Esteve Candela (1977). Font: Ayuntamiento de Castalla.
Làmina / Lámina 2.Combat de Castalla, 21 de juillet 1812. Autor: Jean Charles Langlois (ca. 1836). Font / Fuente: Wikipedia.
Làmina 2. Combat de Castalla, 21 de juillet 1812. Autor: Jean Charles Langlois (ca. 1836). Font: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Combat_de_Castalla,_21_juillet_1812_-_Jean-Charles_Langlois.png // Lámina 2. Combat de Castalla, 21 de juillet 1812. Autor: Jean Charles Langlois (ca. 1836). Fuente: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Combat_de_Castalla,_21_juillet_1812_-_Jean-Charles_Langlois.png.

Aquesta cessió, en la qual el MARQ ha sufragat totes les despeses –segur i transport (làms. 3-8)–, tindrà lloc fins a finals de gener de 2015. D’altra banda, a més de ser un pas més en la col·laboració entre ambdues institucions –que es va iniciar amb la publicació d’una monografia sobre el Castell de Castalla l’any 2010. Més informació ací–; és una oportunitat per a que altres persones coneguen la història i el patrimoni cultural de Castalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Làmines 3-8. Trasllat del quadre // Láminas 3-8- Traslado del cuadro.
Làmines 3-8. Trasllat del quadre // Láminas 3-8- Traslado del cuadro.

PD: Ací podeu descarregar gratis el llibre La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción de Castalla. Actuaciones patrimoniales 2005-2010.

El Ayuntamiento de Castalla colabora con el Museo Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ) en la exposición El vino en Alicante

 

¡Buenos días amigas y amigos!

Con motivo de la exposición El vino en Alicante, y a petición del comisario de la muestra Emilio Soler Pascual, el Ayuntamiento de Castalla ha cedido temporalmente el cuadro de su propiedad Primera batalla de Castalla (21 de julio de 1812), pintado por el artista local Eliseo Esteve Candela (1977) (ver lám. 1). Este cuadro es una copia del Combate de Castalla, 21 de juillet 1812, es obra de Jean Charles Langlois(ca. 1836) y se encuentra al museo del Castillo de Versalles (París, Francia) (ver lám. 2).

Esta cesión, en la cual lo MARQ ha sufragado todos los gastos –seguro y transporte (ver láms. 3-8)–, tendrá lugar hasta finales de enero de 2015. Por otro lado, además de ser un paso más en la colaboración entre ambas instituciones –que se inició con la publicación de una monografía sobre el Castillo de Castalla en 2010. Más información aquí–; es una oportunidad para que otras personas conozcan la historia y el patrimonio cultural de Castalla.

P.D.: Aquí podéis descargar gratis el libro La Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción de Castalla. Actuaciones patrimoniales 2005-2010.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s